Budowa karty win

wykwalifikowana kadra kelnerska

Dobrze zbudowana karta win to nie tylko nazwy i właściwie obliczone ceny. To przede wszystkim sztuka połączenia wielu czynników, takich jak reprezentatywność, przejrzystość, dopasowanie win do potraw z menu, właściwy układ i przyciągający uwagę wygląd. Nie istnieje uniwersalny wzór na perfekcyjną kartę win, zatem musi być ona zarówno charakterystyczna, jak i atrakcyjna tak, aby zaspokoić potrzeby i oczekiwania konsumentów.  

 

Należy pamiętać o tym, że karta win musi być poręcznym i najważniejszym narzędziem sprzedaży wina w rękach kelnera.

Kolejną nieodłączną cechą dobrze zbudowanej Karty Win jest wybór wina sprzedawanego na kieliszki. Istotnym elementem jest przygotowanie takich pozycji wina w kieliszkach, które będziemy mogli zaproponować naszym gościom do każdego rodzaju posiłku, nie tylko dania głównego. Warto jednak pamiętać, że wina powinny być doskonałe jakościowo tak, aby stworzyć unikatowy charakter restauracji.

Dobrze zbudowana karta win powinna być czytelna i przejrzysta. Nie może być jednak zbyt długa i obszerna ponieważ staje się nieczytelna, co może wprawiać gościa Państwa restauracji w zakłopotanie.

Aspekt cenowy – dobre wino musi pozostawać atrakcyjne cenowo, gdyż w innym przypadku staje się niesprzedawalne. Aby karta win została właściwie skalkulowana, ceny w niej zawarte muszą pozwalać realizować odpowiednią marżę, czyli taką, która pozwoli realizować wysoki przychód ze sprzedaży wina przy odpowiednim berevage cost.

 

Winne Pola to bezpośredni importer win unikający pośredników w łańcuchu dostaw przy zastosowaniu najnowszych rozwiązań budowy marży. Przy komponowaniu karty win jesteśmy w stanie zagwarantować, że karta win będzie efektywnym i dobrze funkcjonującym instrumentem wspierającym sprzedaż wina w Państwa restauracji.

Zapraszamy do kontaktu!

Etapy budowania
karty

Etap
pierwszy

Etap
drugi

Bądź na bieżąco

Śledź nasze poczynania w internecie