W ostatni dzień lipca w restauracji Szafarnia 10 odbyła się degustacja win australijskich. Wśród gości znaleźli się wielbiciele wina i sommelierzy. Przygotowano pięć etykiet, do których zaserwowano odpowiednio pięć zimnych przystawek autorstwa, szefa kuchni, Grzegorza Labudy. W wydarzeniu wzięli udział tylko zaproszeni goście.

Usytuowana nad Motławą restauracja Szafarnia 10 stała się miejscem spotkania osób zainteresowanych winiarstwem. Spotkanie rozpoczęło się około godziny 17:00, na dziesiątym piętrze restauracji, oficjalnym przemówieniem Grzegorza Wejera, który wystąpił z ramienia firmy Winne Pola będącej współorganizatorem spotkania.

– Od początku zadbaliśmy o to, żeby atmosfera spotkania była gorąca. Na szczęście słońce jest coraz niżej, więc powinno się robić odrobinę chłodniej. Chciałbym powitać Państwa i Kate, która przyjechała do nas z Australii. Organizujemy cykliczne spotkania poświęcone degustacji win, dzisiaj będą to właśnie wina australijskie – mówił Grzegorz Wejer, dyrektor handlowy firmy Winne Pola.

Szczegółowych informacji na temat serwowanych win dostarczył zebranym gość specjalny wydarzenia, Kate Goodman, która jest cenionym winiarzem w Australii. Kate wprowadziła gości w odpowiedni klimat opowiadając o Australii i pokazując krótki film przedstawiający funkcjonowanie winnicy, z której pochodziły degustowane wina.

Czytaj więcej na:
https://deluxe.trojmiasto.pl/Degustacja-win-australijskich-w-restauracji-Szafarnia-10-n126017.html##tri